BRF Härden 115
Hem
Föreningen
Råd, regler och riktlinjer
  Ordningsregler
  Sophantering
  Lägenhetsunderhåll
  Lås och nycklar
>> Orenoverade badrum
  Andrahandsuthyrning
  Lägenhetsöverlåtelser
  Lokaler, förråd, p-platser
  Ventilation och uppvärmning
  Fönster
  Söka tillstånd för renovering
  Stopp i avlopp
  Aktuellt
    
DUSCH OCH BAD I ORENOVERADE BADRUM
Information till de boende i Brf Härden 115

Våra fastigheter är byggda i slutet av 1950-talet och flertalet av badrummen är också från den tiden. Tätskikt i de orenoverade badrummen finns endast runt badkaret och upp till en höjd på ca 1,2 m. Dessa tätskikt kan vid det här laget ha torkat ut och spruckit. Det finns inga tätskikt på golven under de inbyggda badkaren.

Det har förekommit fuktskador på grund av otäta tätskikt i badrum i vår förening.

Bostadsrättinnehavare har underhållsansvaret för alla ytskikt inklusive tätskikt i sina lägenheter.

Bostadsrättsinnehavare har rätt att i stor omfattning själva välja standard på sina lägenheter, men har också skyldighet att anpassa sitt bruk till den standard man väljer, och vice versa. De gamla badrummen är byggda för bad och dusch i badkaret enligt 50-talsstandard, med korta badtider och dusch sittande med minimal nedstänkning av väggarna. Om man önskar högre standard måste nya tätskikt läggas på golvet och väggarna i badrummet.

Medlemmar med orenoverade badrum åläggs en skyldighet att delge eventuella andrahandshyresgäster och köpare denna information, samt att i god tid kontakta styrelsen innan uthyrning eller försäljning, för tillsyn och eventuella ytterligare instruktioner.
Senast ändrad 2010-09-21
BRF Härden 115